GINOP-1.2.14-20-2021-00110

A Mestercipő Kft innovatív technológiafejlesztése az ortopéd cipőgyártás területén

A „A Mestercipő Kft innovatív technológiafejlesztése az ortopéd cipőgyártás területén” című projekt megvalósításához a Mestercipő Kft. 70%-os támogatási intenzitás mellett 150 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásban részesült a „Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című, GINOP-1.2.14-20 kódszámú pályázati kiíráson.

A Mestercipő Kft. olyan gyógycipőket gyárt, amelyek minden esetben egyedi méretvétel alapján készülnek. A cég súlyos lábbetegségek korrigálására is alkalmas, speciálisan kialakított ortopéd cipőket is készít, melyek elsősorban paralízisben, lábrövidülésben szenvedő, erősen gyulladt, bénult alsóvégtagú páciensek számára jelentenek megoldást. Jelen beruházással a vállalkozás célja egy teljes körű gyártástechnológia korszerűsítés, amely egyrészt a termelékenység és a gyártási kapacitás növekedését eredményezi, másrészt a cég alkalmazotti létszámát hosszú távon is meg tudja tartani, illetve a folyamatosan jelentkező nagyobb rendelésállomány kielégítésével növelni is tudja azt. A korszerű gyártástechnológiával nagyobb termelékenység mellett, magasabb minőségű termékeket tud gyártani, melyeket meglévő hazai piacokra, illetve új exportpiacokra elsősorban Németországba és Svájcba kíván értékesíteni. Az új piacok megszerzése növeli a megrendelésállományt, az eladható mennyiséget, illetve az exportpiacokon magasabb áron értékesíthető termékek magasabb árréstömeget eredményezhetnek, amely szintén nagyobb árbevétel elérését teszi lehetővé. A tervezett technológiakorszerűsítéssel és a jelenleg is meglévő szakképzett, több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező munkavállalókkal a cég piaci pozícióját megerősíti, míg Magyarországon nem lesz versenytársa a szegmensben, a legkorszerűbb technológia által biztosított gyors és precíz munkavégzés az exportpiacokon is meghaladja az ott jelenleg elérhető és hozzáférhető minőséget. A gyártási technológia korszerűsítésével lehetővé válik új piacok megszerzése, ilyen az egyedi lábra készített luxuscipő gyártás, amely mind külalakban, mind minőségben és hordhatóságban, a legújabb trendeknek megfelelő felsőkategóriás cipőgyártást jelenti. Ez a szegmens új tevékenység bevezetését jelentené, mind hazai, mind külföldi piacokra történő gyártás megvalósításával.

A projekt várhatóan 2022.10.31-én fejeződik be.

 

További információ kérhető: Atyai László

tel.: 0630 978 2611; email: gyogycipo@gmail.com

Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.14-20-2021-00110

GINOP-1.2.8-20

PROJEKTÖSSZEFOGLALÓ

A Mestercipő Korlátolt Felelősségű Társaság technológiafejlesztési beruházásának támogatása

2021 /01 / 15

„A Mestercipő Kft technológiafejlesztése” című projekt megvalósításához a Mestercipő Kft. 19,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült 67,49 % támogatási intenzitás mellett a „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című, GINOP-1.2.8-20 kódszámú pályázati kiíráson.

A cég a speciális, egyedi lábbeligyártás területén tevékenykedik, fő tevékenysége gyógy- és ortopéd cipők készítése, valamint egyedi készítésű lúdtalpbetét készítése számítógépes felmérés alapján. A projekt keretében 1 db Goodyear rámavarrógép, 9 db műanyag kapta szortiment és 650 pár speciális lábbeli talp került beszerzésre. Valamennyi eszköz, anyag a speciális, egyedi kialakítású ortopédcipők gyártásához szükséges. Az EWS-4HT típusú Goodyear rámavarrógép egyedülálló, a legújabb technológiákat alkalmazva tervezték és gyártották, használatával a rámázás során a még talpalatlan cipőre varrjuk a rámát. A kapta, mint a cipőgyártás egyik legfontosabb eszköze, a lábbeli belső méreteit, és formáját határozza meg. A cipőkészítéshez felhasznált anyagokat a kaptára feszítve alakítjuk, így a kapta a lábbeli külső formáinak kialakításában is döntő szerepet játszik. A 650 pár speciális lábbeli talp szintén az egyedi ortopéd cipőgyártás elengedhetetlen része. A CORPLAST anyagai használhatók a legmagasabb minőségű talpak előállításához, amelyek a csúcsminőségű lábbeligyártás alapját képezik. Fizikai-kémiai tulajdonságai miatt könnyen használható, ezért alkalmas olyan gyártáshoz, amelyek fejlett műszaki és esztétikai megoldásokat igényelnek.

A beszerzésekkel egyrészt a cipőkészítés technológiakorszerűsítése, másrészt a termelékenység növelése valósult meg, mellyel a cég 15 fős létszámát hosszú távon is meg tudja tartani, illetve a folyamatosan jelentkező nagyobb rendelésállomány kielégítésével növelni is tudja azt.

Projektazonosító: GINOP-1.2.8-20-2020-00733

A kedvezményezett neve: Mestercipő Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: A Mestercipő Kft technológiafejlesztése

A szerződött támogatás összege: 19 500 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 67,49%

Támogató alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt befejezése: 2021. január 15.

GINOP-8.3.5-18/B

Mesterciő Kft.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGEK ÉS FORGÓESZKÖZ FINANSZÍROZÁSA

Alapadatok

Pályázó neve: Mestercipő Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt megnevezése: MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGEK ÉS FORGÓESZKÖZ FINANSZÍROZÁSA
OP név: GINOP
Pályázati kiírás megnevezése: GINOP-8.3.5-18/B MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE CÉLÚ HITELPROGRAM
Projekt helyszíne (megye): Hajdú-Bihar
Projekt helyszíne (település): Debrecen
Visszatéritendő hitel összege: 36.300.000 HUF
Ország: Magyarország
h

Projektösszefoglaló