Történetünk

Atyai László vagyok, a Mestercipő Kft ügyvezetője, ortopédiai cipész mester, egy három generációs cipész család legfiatalabb tagja. 

Gyakorlatilag az egész életemet cipők közt éltem. Kisgyermekkoromban imádtam a nagyapám szeges dobozaival játszani, a szerszámait összekeverni, ennek Ő nem feltétlenül örült. Nagyjából 5 éves lehettem, amikor az első cipőmintát megcsináltam. Ennek ellenére később megfogadtam, hogy én aztán nem leszek cipész azért se! A mindennapok során mégis besegítettem a műhelyben, majd édesanyám halála után úgy döntöttem, hogy az Ő eredményeit nem hagyom kárba veszni és továbbviszem a családi vállalkozást. Kis idő múltán megszerettem ezt a meglehetősen összetett szakmát. Édesanyámtól sokat tanultam, majd a két nagybátyám adta át tapasztalatait, mely évtizedeken keresztül szállt családunkban generációról-generációra.

Kicsit talán a sors iróniája, hogy a középiskolában annyira nem brillíroztam, de ahogy befejeztem, elkezdtem tanulni, a szamárlétrát az elejétől kezdve végigjártam. Középiskolában kereskedelmi technikumot végeztem, aztán cipőgyártó, majd cipőkészítő, később cipész lettem, utána gyógyászati segédeszköz forgalmazó, ezt követően ortopédiai cipész, majd ortopédiai cipész mester, végül ortopédiai műszerész lettem. Több alkalommal volt lehetőségem külföldön tapasztalatot szerezni: Svájcban, egy talpbetéteket gyártó cégnél fél évig segítettem az 50 országban jelen lévő cég bemutató maróközpontjának kialakításán, majd Ausztráliában pár hétig az ottani talpvizsgálati és 3D-s talpbetétgyártási eljárásokat tanulmányoztam. Nemrégiben vendégem volt a Louis Vuitton amerikai divíziójának vezetője, akitől számítógépes modelltervezést tanultunk és volt szerencsém egy olyan olasz gyárban is barátokat szerezni, akik a Prada-nak dolgoznak, és lássuk be, ők követendő példának nem is rosszak. 

Évtizedek óta a Debrecen belvárosában található műhelyben, a Szappanos utca 11. szám alatt folyik az egyedi, kézzel készített, ortopéd, félortopéd cipők gyártása, amelyet még édesanyám hozott létre. Jelenleg a  műhelyben húszan munkálkodunk azon, hogy az ortopéd cipőink csak szerkezetükben legyenek ortopédek, küllemben egyáltalán ne látszódjon a valódi funkció. 

Történetünk


Kik vagyunk

A Mestercipő Kft. székhelye Debrecen szívében, a belvárosban található a Szappanos utca 11. szám alatt. 

Fő tevékenységünk a méretes, exkluzív cipők,  gyógy- és ortopéd cipők készítése, valamint egyedi készítésű lúdtalpbetét számítógépes felmérés alapján. A megalakításunktól napjainkig kizárólag egyedi méretvétel alapján több ezer pár cipőt készítettünk és adtunk át megrendelőinknek, ügyfeleinknek. Munkánk során sok tapasztalatot szereztünk és szakértelmünket folyamatosan tökéletesítettük.

Jelenleg közel negyven fő szakember végzi munkáját cégüknél, melynek legfontosabb célja, hogy ügyfeleink maximálisan megelégedve távozzanak, és visszatérjenek hozzánk. 

Társaságunknál az ortopédorvoson kívül gyakorlott ortopédiai cipész és méretvevő szakember áll ügyfeleink rendelkezésére egyedi ortopédiai cipők/gyógycipők méretvétele, készítése, kiszolgálása céljából. Ortopéd cipő modelljeink - azon túl, hogy megfelelnek a szigorú egészségügyi előírásoknak - rendelkeznek a szükséges megerősítésekkel, korrekciókkal, biztosítják a helyes járást, a megfelelő alátámasztást, és a régi hagyománnyal szakítva, követik a divatot. Az összes cipőnk valódi, természetes bőr felsőrésszel készül. 


Projektösszefoglaló